Zelfhulp

Met onze zelfhulp kom je gemakkelijk achter je eigen twijfels en vind je mogelijke oplossingen.

 

Voor wie?

Voor iedereen. De meesten weten het niet, maar elk jaar maakt ongeveer één op de drie Nederlands gebruik van een vorm van psychosociale hulp. Dat is contact met een psychiater, psycholoog of iemand van maatschappelijk werk. Een beetje hulp krijgen is dus eigenlijk heel normaal. Toch vinden veel mensen het moeilijk om erom te vragen. Bijvoorbeeld omdat ze het eng vinden, zich ervoor schamen of hun eigen probleem onderschatten. Maak jij je zorgen over iets en twijfel je of je hulp moet vragen? Dan is zelfhulp een heel goed begin. Want met onze zelfhulp help je jezelf om meer duidelijkheid te krijgen over je zorgen. En alleen daardoor al worden zorgen minder snel problemen.

 

Waarom

Voor veel mensen is psychosociale zorg taboe. Dat is volkomen onterecht. Maar intussen blijven ze wel met hun zorgen of problemen doorlopen. En daar word je niet gelukkiger van. Door een van onze zelfhulpprogramma’s te volgen, kom je er achter waarom je niet goed in je vel zit. Soms ben je dan voldoende geholpen (door jezelf) en soms is het een eerste stap naar uitgebreidere hulp. Het voordeel van zelfhulp is dat je het rustig in je eentje, in je eigen tempo en wanneer het jou uitkomt kunt doen.

 

Hoe

Heel gemakkelijk. Je klikt op een van de links hieronder en je volgt gewoon de stappen. Daarnaast zijn er zelfhulpprogramma’s die worden vergoed door meeste ziektekostenverzekeraars. Je hoeft niet bezorgd te zijn over privacy. Voor een zo goed mogelijke hulp vul je soms gegevens in, maar niemand anders kan erbij en je blijft volkomen anoniem. Tenzij je méér professionele hulp wilt. Dan kun je gemakkelijk een beroep doen op een van onze psychologen.

 

Samen

Zelfhulp is enorm nuttig en verrijkend. Je doet jezelf er een plezier mee. En als je daarna behoefte hebt om er met een onafhankelijke deskundige over te praten, moet je dat ook doen. Want om hulp vragen is ook een vorm van jezelf helpen: vooruit helpen.

 

Voor hulpvragen of algemene vragen over de zelfhulpprogramma’s neem je contact op met je psycholoog (als je al begeleid wordt) of met het secretariaat via info@resultaatpsychologen.nl 

Handige Apps en online behandelingen 

Lees hier meer: 

https://www.bbc.co.uk/ideas/videos/the-quiet-power-of-introverts/p080fdnp

https://pratenendoen.nl/e-health/ 

https://www.depressievereniging.nl/preventie-en-terugvalpreventie/e-health/

https://www.mijnkwartier.nl/online-zelftest-stress-angst-depressie-burnout/

Alcohol problemen

Alcohol is een gemene verleider. Zo is het nog leuk en dan ineens kun je van teveel alcohol problemen ondervinde. Je merkt het aan je stemmingen, je gezondheid of energie, of in je relaties. Veel kun je zelf doen, soms is hulp beter. Ontdek jezelf.

Please reload

Relatieproblemen

Elke relatie kent zijn ups en downs. Dat is normaal. Relaties zijn niet compleet maakbaar en altijd gelukkig zijn is niet haalbaar. Zit jouw relatie al een tijd in een dip, dan kan onze zelfhulp ervoor zorgen dat je dip geen dal wordt.

Mantelzorg

In de zorg voor je naasten ga je snel te ver. Er ontstaat dan onbalans tussen zorgen voor een ander en aandacht voor jezelf. Maar om voor die ander te kunnen zorgen, móet je echt wel zelf in orde zijn en blijven. Hoe je dat doet, kun je online leren.

Werkstress / burn-out

Stress is normaal, maar teveel stress is ongezond. Vooral werkgerelateerde stress is moeilijk te beheersen. Een goede balans tussen werk en privé helpt je om gelukkig te blijven. Met concrete tips en oefeningen leer je werkstress aanpakken en een burn-out voorkomen.

Het nieuwe werken

Voor ‘het nieuwe werken’ word je op jezelf teruggeworpen. Niet iedereen kan daar meteen goed

mee omgaan. Dat brengt werkdruk en spanningen met zich mee. Kijk in onze zelfhulp hoe jij het nieuwe werken ervaart en doe je voordeel met tips en oefeningen om ermee om te gaan.

Please reload

Werkende moeders

Volop actief in je werk, alles thuis doen én iedereen blij en gelukkig maken. Wat denk je, hoeveel bordjes hou jij al in de lucht? Voor veel werkende moeders is het vinden van de balans moeilijk. Onze zelfhulp helpt je op weg.

Gamen

Gamen is leuk. Tot het niet leuk meer is. Omdat je er teveel tijd, geld en aandacht aan kwijt bent. Dan is het een verslaving. En wie verslaafd is, is een slaaf van zijn gedrag. Krijg inzicht en controle over je gamegedrag en blijf je hobby de baas.

Please reload

Rouwverwerking

Rouw en verdriet horen bij het leven. Maar wat is normaal en hoe gaan anderen ermee om? Wie rouwt, zit vol met twijfels. Met onze zelfhulp vergroot je je inzicht en begrijp je hoe je kunt omgaan met je gedachten en gevoelens.

Angst en paniek

Iedereen heeft angsten, maar voor sommigen zijn ze te groot en té aanwezig. Dan is het misschien een angststoornis. Daar heb je last van! Onderzoek je angsten met onze zelfhulp. Als je jezelf erin herkent, helpt het je ook een oplossing te zoeken.

Geldzorgen

Dat kan echt iedereen overkomen, bijvoorbeeld door baanverlies, een echtscheiding of een ziekte. Stress ligt op de loer en als dat hebt, werken je hersens minder goed. Met de informatie, tips en oefening in onze zelfhulp zet je een eerste stap naar herstel.

Please reload

Resultaat Psychologen BV

info@resultaatpsychologen.nl

www.resultaatpsychologen.com

t. +31 (0)30 227 29 87 

KvK 72775211   

  • YouTube